Activity Prblem.

View previous topic View next topic Go down

Activity Prblem.

Post  abclare on Sun 10 Mar 2013, 2:46 pm

Hi All.

Has anyone run Act 1 FREIGHT RUN FROM SKIPTON? I got to Oakworth dropped off wagons in siding at RP un-coupled through the broken signal to Haworth at RP into siding through shed and into two wagons Loc just went through them into buffers end derailed????? So i dont know what should come next it does not say in the instructions??? Anyone know please.


Art. An older one.
avatar
abclare

Posts : 286
Join date : 2013-01-28
Location : Suffolk

http://stp.co.uk

Back to top Go down

Freight run from Skipton

Post  mikehendle on Sun 10 Mar 2013, 4:43 pm

Hi Art,
Did the loco literally go through the freight wagons?if it did that looks like it is a bounding box problem with either the loco or the wagon.
Is it a activity you down loaded or one that came with the route,as bounding box problems can occur with older stock.
You could try amending the bounding box or replace the offending item/s with some thing newer.
Just also check that the loco couplings and the wagon couplings are the same,either all chain or all automatic


Mikeex Zuid Afrikaans Sporweg employee[i]
avatar
mikehendle

Posts : 625
Join date : 2013-01-17
Age : 69
Location : Peterborough UK

Back to top Go down

Re: Activity Prblem.

Post  Markh5682 on Sun 10 Mar 2013, 5:19 pm

Or it's possible that you are trying to couple up to some scenery wagons, You wouldn't be the first to try and do that.


Mark
avatar
Markh5682

Posts : 2550
Join date : 2013-01-21
Age : 63
Location : Lancashire

http://www.youtube.com/user/markh5682

Back to top Go down

PAct problem

Post  abclare on Sun 10 Mar 2013, 7:30 pm

Hi Mike & Mark.

The trouble is there are no instructions just have to follow the RPs which i have done but when i reverse at this RP (as i should) there are then no RPs so i thimk it must be the Act??? Yes it is a downloaded one from UKTS should i try deleting and download it again??????


Art. An older one.
avatar
abclare

Posts : 286
Join date : 2013-01-28
Location : Suffolk

http://stp.co.uk

Back to top Go down

skipton freight

Post  mikehendle on Sun 10 Mar 2013, 8:05 pm

Hi Art,
If there are no instructions are you sure you have to pick up those trucks? maybe you are going to far along the track.
I haven't got the route and my premium membership has run out,so it will take ages to down load the activity and find out what stock is required.


Mikeex Zuid Afrikaans Sporweg employee[i]
avatar
mikehendle

Posts : 625
Join date : 2013-01-17
Age : 69
Location : Peterborough UK

Back to top Go down

Re: Activity Prblem.

Post  slipperman12 on Sun 10 Mar 2013, 8:15 pm

Hi Art,
Can you please confirm the File ID of the activity you're trying to complete?
I ask because I can't find one of that name - the only one which may be closest is 17071 (90733 Freight from Skipton).

Cheers,
Ged

slipperman12

Posts : 1296
Join date : 2013-01-29
Age : 75
Location : North Nottinghamshire

Back to top Go down

Re: Activity Prblem.

Post  abclare on Sun 10 Mar 2013, 9:59 pm

Hi Mike & Ged.

Mike no not sure as i said no RPs?? Ged yes that is the one 17071??


Art. An older one.
avatar
abclare

Posts : 286
Join date : 2013-01-28
Location : Suffolk

http://stp.co.uk

Back to top Go down

Re: Activity Prblem.

Post  slipperman12 on Sun 10 Mar 2013, 10:07 pm

Hi Art,
That's good, mate!
This is what the readme says :

A quite complicated run from Skipton to Haworth Sidings, dropping off your freight trucks at
Oakworth sidings, Once you've dropped your freight trucks off at Oakworth, you can procceed to
Haworth where your activity ends.

HOWEVER!

The points at Oakworth won't change by theirselves so you have to do it by clicking F8 and
then switching the arrows for the tracks.
The signal just before Oakworth Crossing has broken so you need to seek permission by clicking
the "TAB" button.
As you can see, the points at Oakworth have to be manually changed! Obviously, you can use G/Shift + G to change the points instead of as shown.

Cheers,
Ged


slipperman12

Posts : 1296
Join date : 2013-01-29
Age : 75
Location : North Nottinghamshire

Back to top Go down

Re: Activity Prblem.

Post  abclare on Mon 11 Mar 2013, 9:56 am

Hi Ged.

That is the same instructions that i have but why does it not end at Haworth it just runs on into the wagons ?? I will run it again maybe i did or did not do something.


Art. An older one.
avatar
abclare

Posts : 286
Join date : 2013-01-28
Location : Suffolk

http://stp.co.uk

Back to top Go down

Re: Activity Prblem.

Post  Scampispeedway on Mon 11 Mar 2013, 1:13 pm

Hi Art, I have installed this Activity and there are two errors in it.
One it has a Default Action Window that it ends at the Final Station stop, which of course you will never trigger as it is a Freight Activity.
The second is there is no Location Point in the siding that you end up in and so again it will not allow you to finish the Activity normally.
Early on there were a lot of Activities that have these faults in and they are easy to correct if you know how to use the MSTS Editor & Tools.

Bob
avatar
Scampispeedway

Posts : 122
Join date : 2013-01-22
Age : 71
Location : Newcastle upon Tyne

Back to top Go down

Re Activity Problem.

Post  abclare on Mon 11 Mar 2013, 2:32 pm

Hi Bob.

No wonder it dont finish well done mate, no sorry i dont know a lot about Editor & Tools but can have a go i suppose as long as i dont mess anything up!!!!!!! Rolling Eyes


Art. An older one.
avatar
abclare

Posts : 286
Join date : 2013-01-28
Location : Suffolk

http://stp.co.uk

Back to top Go down

Re: Activity Prblem.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum